fbpx
Selecteer een pagina

Wist je dat het hebben van een doel in je leven een van de 9 kenmerken is van mensen die leven in zogenaamde blue zones (regio’s waar mensen gemiddeld ouder worden dan 100 jaar)? In Japan noemen ze het ‘ikigai’ en in Costa Rica ‘plan de vida’. Vrij vertaald is het de reden waarom je s’ochtends je bed uit komt.

Het bepalen van doelen is belangrijk om daar te komen waar jij wilt zijn. Om jouw droom daadwerkelijk waar te maken. Daarom daag ik iedereen uit tot de Doelen Challenge. Van 7 t/m 11 december 2020 is deze ‘live’ en gaan we met een grote groep ondernemers de doelen bepalen! Wil je hieraan meedoen, schrijf je in via onderstaande button!

Wat houdt de Doelen Challenge in?
Van maandag t/m vrijdag krijg je in de ochtend een mail met inspirerende info over het bepalen van doelen en een opdracht om te doen. Zo ga jij in 5 dagen jouw doelen concreet maken. Dit is een ideaal uitgangspunt om te bouwen aan jouw succesvolle online business.

We beginnen bijna! Geef je nog snel op.

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Waarom doelen bepalen?
Het is een vraag die veel wordt gesteld: waarom moet je doelen stellen? In het kort gezegd zorgen doelen ervoor dat dromen niet zomaar dromen blijven. En een voor mij belangrijke quote is: ‘Don’t let dreams just be dreams’. Stel dus doelen en zorg dat die dromen uitkomen. Maar hoe zorgen doelen ervoor dat jouw dromen uitkomen? Daar zijn een aantal belangrijke redenen voor:

Doelen zorgen voor focus
Doelen helpen organiseren
Doelen zorgen voor motivatie
Doelen geven betekenis
Doelen zijn meetbaar

Eigenlijk zijn doelen taken die je voor jezelf vaststelt om binnen een bepaalde tijd te halen. Je hebt doelen op de korte termijn en doelen op de lange termijn. Kortetermijndoelen helpen weer om de langetermijndoelen te behalen. Doelen zorgen voor een richtlijn en dus meer duidelijkheid.