fbpx

Over Vanessa, eigenaar Online Business Factory

De reden waarom ik deze Online Business Factory heb opgericht is omdat ik wil laten zien dat iedereen in zijn leven kan bereiken wat hij of zij wil. Ik ben zelf opgegroeid in een gescheiden gezin, beide ouders zijn altijd in loondienst geweest en veel plezier hadden ze nooit in hun werk. We waren niet arm, maar ook niet rijk. Ik woonde in een rijtjeshuis en ben opgevoed met het motto dat je moet werken voor je geld. Al deze dingen hebben mij gevormd, zo was ik er al vroeg achter dat ik wel iets wilde doen wat ik leuk vond en ik wilde er ook graag geld mee verdienen. Niet per se heel veel, maar wel genoeg voor een leuk boerderijtje met een weitje voor paardjes.

Dus op mijn 25e samen met mijn vriendje (inmiddels mijn man) een website over reizen gestart: Reisgraag.nl. Niet met het idee om er een bedrijf mee te beginnen maar meer voor de fun. Ik had namelijk een toeristische opleiding gedaan en Marketing gestudeerd en hij studeerde Informatica. Deze website werd vrij snel zo populair dat bedrijven vroegen om erop te adverteren. Zo was KLM destijds onze eerste adverteerder. Toen we eenmaal doorhadden dat we er ook geld mee konden verdienen (het was 2005 en internet was nog lang niet zo mainstream als nu) ben ik vrij snel gestopt met werken in loondienst. Niet veel later volgde het vriendje en hebben wij een kantoorruimte gezocht om verder te groeien. In de 15 jaar dat het bedrijf nu bestaat hebben we het getransformeerd van een informatieve, affiliatewebsite naar een online reisbureau met jaarlijks zo`n 2,5 miljoen unieke bezoekers. Inmiddels zijn we met een team van 7 mensen iedere dag bezig met onze passie: reizen.

Omdat ondernemen en het opzetten van projecten een andere passie is van mij, heb ik nog wat websites ernaast proberen op te zetten zoals een site over shoppen. En ik heb zelfs een keer 100 tassen ingekocht om te verkopen via een tassensite. Veel tijd in gestoken maar was allebei een flop. Na 15 jaar online ondernemen, met een succesvolle site als voorbeeld en mislukkingen waarvan ik veel heb geleerd is het tijd om mijn kennis in te zetten voor anderen die ook hun (online) droom willen najagen. Aangezien ik vanuit mijn omgeving vaak om advies gevraagd wordt met betrekking tot hun online business ben ik op het idee gekomen van deze Online Business Factory. Het is mijn missie geworden om zoveel mogelijk ondernemers te helpen om hun online business te laten groeien. Dat doe ik o.a. door de training In 12 weken een succesvolle website, met een VIP-traject maar ook met maatwerktrajecten. Zo kan ik anderen helpen om ook hun droom te volgen!

P.s. naast ondernemer ben ik moeder van 3 schatten en vind ik het heerlijk om de vrijheid te hebben om mijn eigen tijd in te delen en zo veel tijd met hun kan doorbrengen!
P.s. die boerderij met paardjes er is al een tijdje maar er zijn zeker nog wel andere dingen om over te dromen.

‘Don’t let your dreams just be dreams!’

Vanessa - OBF
Mijn droomhuis