fbpx

Het is tijd om mijn kennis te gaan delen, met jou!

We knijpen onszelf af en toe of het echt zo is… Ja hoor, inmiddels verwelkomen we echt 2,5 miljoen unieke bezoekers per jaar op onze website Reisgraag.nl. We hebben overduidelijk de online code gekraakt. Terwijl dat nooit de bedoeling was. Het is alweer ruim 15 jaar geleden dat ik op zoek was naar een handige website waar ik kon zien welke reisorganisaties er naar een bepaalde bestemming zouden gaan. Toen die er niet bleek te zijn bedacht ik er zelf eentje, samen met mijn vriend die Informatica studeerde. Internet was nog lang niet zo mainstream als nu, wisten wij veel dat we er ook geld mee konden verdienen. Wat min of meer startte als geintje, groeide uit tot een razend succesvol bedrijf en we werden experts in online ondernemen. En ja, het vriendje van toen is inmiddels mijn man en naast deze business hebben we samen ook nog 3 kids (2 pony’s, een konijn en (te) veel kippen).

Regelmatig krijg ik de vraag hoe wij het geflikt hebben om zo’n online business neer te zetten. Met name in coronatijd en veel ondernemers min of meer gedwongen worden om online nu echt te gaan omarmen. Toen mij dat voor de zoveelste keer werd gevraagd heb ik besloten om er mijn bedrijf van te maken. Ik help webshop eigenaren waarvan de website geen klanten oplevert met de website zo neerzetten dat ze meer bezoekers en meer bestellingen krijgen waardoor ze dus uiteindelijk meer omzet krijgen. Mijn visie op online ondernemen is namelijk dat de website het uitgangspunt is voor online succes. En daar hoef je echt niet technisch voor te zijn, dat ben ik ook niet!

– Ik ben heel gelukkig met mijn kids maar echt een betere moeder als ik ook lekker mijn eigen ding kan blijven doen, als ondernemer bijvoorbeeld of gewoon lekker een paar dagen weg met mijn moeder of vriendinnen.

– Ik heb last van omgekeerde heimwee, vroeger moest ik altijd huilen als we de bus weer in moesten en de vakantie in Spanje was afgelopen.

– Ik ben al 19 jaar samen met de liefde van mijn leven. Wij komen allebei uit een gescheiden gezin en roepen altijd: “min en min is plus, dus wij moeten bij elkaar blijven”. En dat vinden we beide nog steeds geen straf ;).

– Mijn bijnaam is de ‘websitequeen’ en nu ben ik af en toe best een prinsesje op hakken maar ik sta ook net zo goed in mijn laarzen de wei uit te mesten. Ik ben sowieso niet makkelijk in een ‘hokje’ te stoppen. 

– Ik heb al jaren Spaanse les en hoop het ooit vloeiend te spreken maar ik kan nog amper een verhaal volgen

– Onze eerste grote droom hebben we al gerealiseerd. Wij wonen op een boerderij met een enorme moestuin. Ik ben alleen de enige in huis zonder groene vingers. Zelfs de kids hebben hun eigen stukje grond met o.a. aardbeien en knoflook.

‘Don’t let your dreams just be dreams!’

Vanessa - OBF
Mijn droomhuis