fbpx
Selecteer een pagina

Online marketing ofwel internet marketing is een verzamelnaam voor verschillende technieken die worden gebruikt om producten, diensten en bedrijven via het internet onder de aandacht brengen. Online marketing wordt ingezet om (online) doelstellingen te halen.

Dat is de droge definitie van online marketing maar het is dus een middel/techniek om jouw online business in de markt te zetten en om ervoor te zorgen dat jouw doelgroep als eerste aan jou denkt als ze interesse hebben in jouw dienst/product.

De zoektocht voor alles, begint online
Vrijwel alle potentiële klanten oriënteren zich online en baseren aankoopbeslissingen op online informatie. Zelfs als we tegenwoordig op zoek zijn naar een schoonheidsspecialiste of tandarts kijken we eerst online welke praktijken er allemaal in de buurt zijn. En al helemaal als we op zoek zijn naar een kraamkado, sieraden of een nieuwe lamp. Maar ook als men zoekt naar een fotograaf of coach! De zoektocht begint online. Wil jij over meer mogelijkheden beschikken om online beter zichtbaar te worden? Dat betekent dat je aan de slag moet met (personal) branding, e-mailmarketing, de ideale klantreis/customer journey, online adverteren, social media en de juiste mindset!

Ik heb online marketing verdeeld in 12 stappen. Deze 12 stappen zorgen ervoor dat jij een succesvolle online business kunt opzetten. Deze formule heet: Online Business Factory Formule!

In 2019 had 97% van de Nederlandse bevolking boven de 12 jaar toegang tot internet. 97% is, op 453.000 mensen na, 17 miljoen mensen! Eigenlijk kan niet 1 ondernemer meer zonder online marketing. Via online marketing kan je een grote groep consumenten bereiken in binnen- en buitenland. Want zelfs als jouw ambitie torenhoog is en je vanuit jouw bureaustoel de hele wereld wilt bereiken is dat mogelijk! Misschien wel verstandig om klein te beginnen en dit telkens uit te breiden.

“Online marketing kost veel geld”
Verwar online marketing niet met veel geld pompen in advertenties. Het is namelijk veel en veel meer. En als je het slim doet hoef je echt niet veel geld uit te geven aan adverteren. Het enige wat het je kost is TIJD. Want net zoals het gaat met kleine kinderen, een website heeft vooral aandacht nodig om te groeien. Aandacht en onderzoek centraal in onze formule. En laat dat onderzoek je niet afschrikken want we maken het zo simpel en makkelijk dat je hier geen uren mee kwijt bent.

Met online marketing haal je jouw droomklant naar jouw website en zorg je ervoor dat jouw doelstellingen worden gehaald. Of dit nu het verzamelen van mailadressen is, het verkopen van een product of het downloaden van een e-book is. Als je het goed doet wordt dit allemaal een fluitje van een cent.

De 12 stappen van de Online Business Factory Formule zijn

 • Content
 • Branding & Storytelling
 • Meten is weten
 • Doelen bepalen
 • E-mailmarketing
 • Online reputatie
 • Social Media
 • Maak van je klant een ambassadeur
 • Online verdienmodellen
 • De ideale klantreis
 • Online adverteren
 • Conversieoptimalisatie

Dit alles moet wel gepaard gaan met de juiste mindset, want zonder de juiste mindset gaat het je niet lukken. Volg je nou ons jaartraject waarbij je alle 12 stappen uitgebreid krijgt uitgelegd in 12 cursussen, dan krijg je een 13e cursus als bonus: De juiste mindset!

Krijg energie van online marketing!
Online marketing is een vrij breed vakgebied maar wordt behapbaar in deze 12 stappen. Het geeft een enorme kick als je ziet dat jouw bezoekersaantallen groeien, als je aanvragen krijgt van mensen die je niet via-via kent en als je meer omzet haalt uit jouw online business!