fbpx
Selecteer een pagina

Storytelling is een term die je de laatste jaren steeds vaker hoort. Maar wat is storytelling nou eigenlijk en wat kan je ermee? In dit artikel neem ik je mee in de wereld van het vertellen van verhalen, wat de oudste vorm van vermaak is die de mensheid kent. En wat je vandaag de dag kunt gebruiken om jouw business succesvoller te maken. Want storytelling is niets meer en niets minder dan het vertellen van jouw verhaal.

Jouw verhaal
Met storytelling vertel je jouw eigen authentieke verhaal. Een groot voordeel is dat het niet gekopieerd kan worden, het is namelijk jouw verhaal! Het zijn de dingen die jij hebt meegemaakt en de dingen die jou gevormd hebben. Authentieke verhalen zijn uniek maar het is niet makkelijk om een uniek verhaal te vertellen.

Let wel op want er is een verschil tussen storytelling en marketing. Met storytelling vertel je het waarom, plaats je het verhaal in context en er ligt emotie in. Marketing in het algemeen is het proberen te verkopen van een product/dienst. Er worden veel superlatieven gebruikt en de producten/diensten worden opgehemeld. Vind de middenweg tussen een journalistiek verhaal en een marketingpraatje. Beschrijf bijvoorbeeld welk probleem wordt opgelost voor de klant.

Hoe maak je jouw eigen verhaal?
Om een eigen verhaal te maken kan je antwoorden geven op de volgende vragen:
Welke dingen hebben je gemaakt tot wie je nu bent?
Welke lessen heb je geleerd?
Waarom ben je jouw bedrijf begonnen?
Op welke manier verbetert jouw bedrijf/product/dienst het leven van je klanten?
Wat is je passie?
Waarvan gaat je hart sneller kloppen?
Wat wil je bereiken?

Als je al deze vragen hebt beantwoord maak er dan een verhaal van. Ontdek wie je bent, wat je doet en vooral waarom je het doet. Als je dit in kaart hebt gebracht ben je in staat een krachtig verhaal te schrijven. Dit geldt voor iedereen. Ja, ook voor jou! Ook als je geen hele heftige dingen hebt meegemaakt, ook als je vind dat je nog niet succesvol genoeg bent en ook als je denkt dat je geen verhaal kunt maken.

Nu hoef je het echt niet allemaal alleen te doen hoor. Tijdens onze cursus Branding & Storytelling ga je leren hoe jij jouw verhaal kunt maken en ik ga je daar bij helpen!