fbpx
Selecteer een pagina

Statistiek is de wetenschap en de techniek van het verzamelen, bewerken, interpreteren en presenteren van gegevens. Je gebruikt statistieken om grote hoeveelheden gegevens om te zetten in bruikbare informatie. En daar ligt vaak de moeilijkheid, online kun je namelijk alles meten. Maar waar moet je nou beginnen? En wat zijn de belangrijkste statistieken om van jouw website een succesvolle online business te maken. De principes van statistiek komen voort uit de regels van de wiskunde en de wetten van de logica en zijn niet altijd even handig in gebruik. In module 3 van onze training Online Business Expert geef ik je handvatten om jouw website statistieken te begrijpen en ervoor te zorgen dat je ze zo kunt inzetten om jouw doelen te halen.

Website statistieken

Achter de schermen van je website schuilt een enorme hoeveelheid aan data. Data die erg nuttig voor je kan zijn, maar waardoor je ook vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Toch is het wel belangrijk om inzichtelijk te krijgen hoe jouw website presteert. Statistieken vertellen je namelijk hoe het met je bedrijf gaat en welke rol de website daarin heeft. Door middel van een webanalysetool zijn deze gegevens af te lezen, waardoor je je website nog beter kan maken.

Zoals al eerder aangegeven zijn website statistieken eigenlijk alle gegevens van je site die je kan verzamelen om meer inzicht in je eigen bedrijf te krijgen. Door deze statistieken te analyseren krijg je gegevens die erg bruikbaar kunnen zijn. Punten die te meten zijn met webanalyses zijn bijvoorbeeld het aantal unieke bezoekers die jouw website bezoeken of de tijd die een bezoeker op de website doorbrengt. Als je online producten verkoopt kan je aantal verkopen zien en meten wat de verkoop van deze producten je exact opleveren. Ook als je geen product verkoopt kan je veel informatie halen uit statistieken zoals welke pagina’s het meest bezocht worden of op welke device jouw website veel wordt bekeken. Al deze gegevens zijn handig om jouw website en bedrijf te verbeteren.

Online is alles te meten

Het voordeel aan online marketing ten opzichte van offline marketing is namelijk dat bijna alles meetbaar is. Als je voor jezelf inzichtelijk hebt kunnen maken welke routes bezoekers bewandelen op jouw website, dan kan je hier je online marketing op aanpassen. Wordt jouw website bijvoorbeeld veel bezocht door mensen met een smartphone of tablet? Dan is het belangrijk jouw website te optimaliseren voor mobiele devices. Ook kom je door de statistieken ter weten waar bezoekers op klikken en waar ze bijvoorbeeld afhaken. Door statistieken op de juiste manier te interpreteren en door het stellen van doelen, wordt inzichtelijk welke marketing inspanningen rendabel voor jou zijn en welke niet. Ook kan je jouw website nog aantrekkelijker maken voor de doelgroep door uit te zoeken wat ze graag zien op jouw site en wat niet.

De mogelijkheden wat betreft meten zijn oneindig als je aan de slag gaat met webstatistieken. Maar welke statistieken zijn nou voor jou nuttig? Om dit te weten te komen is het belangrijk om voor jezelf duidelijk te hebben wat jouw doelen zijn met de website en jouw business. In module 1: Doelen bepalen ben je hier al mee aan de slag gegaan als het goed is. Stel nou dat jij als doel hebt dat je iedere maand 10.000 unieke bezoekers wilt op de website. Je kunt vrij makkelijk uit de statistieken halen hoeveel unieke bezoekers je nu hebt per maand en dan weet je dus ook hoeveel je er nog nodig hebt om je doel te halen.

Wil jij GROEIEN met jouw online business?

Ben jij DIE ondernemer die ZELF graag de touwtjes in handen heeft?
Kan jouw WEBSITE wel wat AANDACHT gebruiken?

Doe nu de meest complete training voor jouw online business en wordt zelf Online Business Expert.

Als Online Business Expert weet je aan welke knoppen je moet draaien om jouw website succesvoller te maken. Je krijgt gegarandeerd meer bezoekers/meer omzet/meer lol in het ondernemen!

In 12 modules neem ik je mee in de online wereld, een wereld waar ik al 15 jaar ondernemer ben. Ik ken alle ins en outs om van jouw website een succes te maken en deel dit graag met je. Kom je er even niet uit, dan help ik je graag. Want mijn support krijg je er 24/7 bij!