Eindelijk is het zover, jij gaat jouw idee omzetten in een eigen website! Super leuk natuurlijk, maar er gaat ook veel op je afkomen. Wil je het echt als bedrijf gaan opzetten, dan zul je o.a. naar de kvk moeten voor een registratie in het handelsregister. En vergeet je ook niet om een zakelijke bankrekening te openen?
Voor het maken van jouw website zijn er verschillende mogelijkheden zoals een sitebuilder als Strato of Jimdo, ook via WordPress.com heb je de mogelijkheid om een gratis website te maken. Deze mogelijkheden hebben niet mijn voorkeur. Op een gegeven moment wil je toch meer doen met de site en dan zit je vaak aan een abonnement vast en heb je een website waar je weinig mogelijkheden hebt om zelf iets aan te passen.
WordPress.org is software waarmee je vrij makkelijk een eigen site kunt maken die je volledig naar eigen wens kunt aanpassen. Dit heeft ook een valkuil omdat echt alles mogelijk is, kan je ook door de bomen het bos niet meer zien. Probeer het zo eenvoudig mogelijk te houden, vooral als je voor de eerste keer een website maakt. Gebruik bijvoorbeeld een eenvoudige theme en niet teveel plugins.
Voordelen van WordPress
- Het kan gratis (maar zoals je bij de nadelen kunt lezen, kan het zijn dat je voor sommige dingen toch moet betalen).
- De mogelijkheden zijn eindeloos, eigenlijk kan alles. Dit kan ook een valkuil zijn omdat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar als jij goed in kaart hebt gebracht wat je wilt met jouw website dan is het alleen maar een voordeel.
- Omdat WordPress open-source is, helpen duizenden vrijwilligers overal ter wereld voortdurend mee aan de ontwikkeling. Daardoor gaat WordPress ook steeds mee met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van veiligheid, webdesign en zoekmachineoptimalisatie.
- Het systeem werkt vrij eenvoudig en is Nederlandstalig. Zelfs voor beginners wijst het allemaal wel voor zich.
- Kom je ergens niet uit, Google het eens. Omdat het zo populair is wordt er ook veel over geschreven zoals handleidingen.
Nadelen van WordPress
- Wil je veel mogelijkheden qua lay-out zul je toch een theme moeten kopen.
- Veel goede plugins kosten geld.
- Je moet regelmatig updaten en dat kan voor conflichten zorgen. Als er bijvoorbeeld een plugin niet meer werkt is dat lastig op te lossen als je zelf de kennis niet hebt.