fbpx
Selecteer een pagina

Het eerste half jaar van 2020 is voorbij en mijn teller staat op 27 boeken. Dit zijn zowel romans en thrillers als business boeken. En van die business boeken heb ik een top 5 gemaakt voor je. Deze 5 business boeken zijn allen aanraders om te lezen als je jezelf wilt ontwikkelen. Ontwikkelen op het gebied van specifieke kennis en/of het laten groeien van jouw online business.  Het is een willekeurige volgorde, er is niet 1 boek wat er uitspringt. Wel zijn het allemaal boeken die ik interessant vond en heb uitgelezen.

Jim Stolze – Algoritmisering
Het boek gaat over data en algoritmen, wat op zich niet hele sexy onderwerpen zijn en vaak saai en theoretisch uitgelegd worden. Maar Jim Stolze is naast schrijver ook ondernemer en geeft veel voorbeelden in het boek waardoor het makkelijk leest. Ik vind het vooral interessant om te lezen wat men al kan met de data die wordt verzameld zonder dat je er bij stil staat. Is het een leuk kijkje in de toekomst of wordt het geen toekomst in verband met privacy en ethiek? Als je geïnteresseerd bent in techniek en de mogelijkheden van data, dan is Algoritmisering een leuk boek om te lezen.

Carmino Gallo – De kracht van storytelling
Als je ook maar een klein beetje geïnteresseerd bent in storytelling ofwel het vertellen van een krachtig verhaal dan moet je dit boek lezen! Want hoe vertel jij nou overtuigende en inspirerende verhalen? Verhalen die je helpen om je doel te bereiken. Wat zijn de magische ingrediënten om een verhaal onweerstaanbaar te maken? Dat komt allemaal in bod in dit boek van schrijver en spreker Carmino Gallo. Tijdens onze cursus storytelling krijg je handige tips en handvatten om zelf aan de slag te gaan!

Stephen R. Covey – De 7 eigenschappen van effectief leiderschap
Hier heb ik al een ander artikel aan gewijd omdat ik het een enorm interessant boek vind. Echt een aanrader voor iedereen die een succesvolle business op wilt zetten. De titel doet misschien denken dat het alleen voor mensen is die een leidinggevende functie ambiëren maar dat is zeker niet zo. Geschreven in 1989 maar nu misschien wel relevanter dan ooit. Het boek is gericht op persoonlijk leiderschap en persoonlijke ontwikkeling.

Napoleon Hill – Think & Grow Rich
Dit boek is al bijna een eeuw oud maar de filosofie kan je ook vandaag de dag nog helpen met succesvol worden. Napoleon Hill neemt je mee in de strategie die miljoenen mensen een fortuin heeft opgeleverd, maar die bovenal de formule is voor een succesvol en voldaan leven. Wist je dat er al meer dan 100 miljoen exemplaren zijn verkocht?

Tonny Loorbach & Martijn van Tongeren – De online marketing tornado
De jongens van IMU wilden de meest complete marketinggids schrijven die er bestaat. En dat is ze aardig gelukt. Hier en daar wat verouderde dingen en spelfoutjes ontdekt maar iedereen die een online business runt zal er tips uit kunnen halen. Heb je na het lezen geen idee waar je moet beginnen dan verwijzen ze je handig naar de software die ze verkopen.