fbpx
Selecteer een pagina

Eind september ontving ik een ontzettend lief mailtje in mijn mailbox. Een vriendin van mij heeft mij opgegeven voor de Viva400. Ze dacht dit even stiekem te doen maar ik kreeg er een bevestiging van in mijn mail, voor het geval ik geen kans wilde maken op die plek in de lijst met toppers. Uiteraard wilde ik dat wel, dus ik heb haar inschrijving gelaten voor wat het is. Even schoot er door mijn hoofd dat het wel heel tof zou zijn als ik ook daadwerkelijk genomineerd zou worden maar veel hoop had ik er niet op. Er zijn immers zoveel andere topdames in Nederland. 

Wat is de VIVA400 lijst?
“Deze lijst der lijsten bestaat uit ambitieuze en ondernemende vrouwen, die inspireren door wie ze zijn en wat ze doen. Vrouwen die het afgelopen jaar in de schijnwerpers stonden doordat ze bijvoorbeeld een prijs wonnen, een uniek idee hadden, een geslaagde eigen business startten of een bijzondere prestatie neerzetten. Kortom: succesvolle vrouwen die ertoe doen en een verschil hebben gemaakt”. Dat is wat de VIVA zelf zegt over de lijst.

Nominatie VIVA400
Tijdens een heel fijn weekend in Italië checkte ik mijn mail en tot mijn verbazing zag ik een mail van de VIVA400 met de felicitatie voor de nominatie. Wat een eer! Helaas gooit corona roet in het eten wat betreft de uitreiking van de awards. Maar er wordt een passende oplossing gezocht om ons toch in het zonnetje te zetten, ik ben benieuwd!

Het is wel een fijne waardering voor dit bizarre jaar! (update 31/12/20 Stemmen kan inmiddels niet meer. Ik heb helaas niet gewonnen maar vind het nog steeds een enorme eer dat ik genomineerd was.)

Niets is wat het lijkt
Op mijn Facebook account heb ik mijn nominatie voor de Viva400 gedeeld. Een van de reactie van iemand die ik jaren niet heb gezien was: “wat fijn Vanes dat het zo goed met je gaat”. Bijzonder dat dit wordt geconcludeerd n.a.v. van zo’n nominatie. Als ze namelijk de tekst had gelezen bij de nominatie had ze kunnen zien dat het helemaal niet zo goed gaat.

“Als half maart de reisbranche in één klap stilvalt, vallen ook de inkomsten van Vanessa weg. Ze runt al vijftien jaar een online reisbureau, Reisgraag.nl, maar door de crisis zit zij – en haar personeel – al maanden in onzekerheid. Bij de pakken neerzetten doet Vanessa echter niet. Ze besloot haar ondernemerstalent in de online wereld in te zetten en Online Business Factory op te richten. Hiermee helpt ze andere ondernemers met het laten groeien van hun online business.”

Zo goed gaat het dit jaar dus helemaal niet. Het is een jaar met veel stress, onzekerheid en verdriet omdat je je business in 1x ziet instorten.

Ik laat me alleen niet uit het veld slaan en ben (gelukkig) wendbaar genoeg om die negativiteit om te zetten naar iets positiefs. Charles Darwin zei ooit: “Het zijn niet de sterkste soorten die overleven en ook niet de meest intelligente. Het is het soort dat het beste reageert op veranderingen.”

Wat ik wil zeggen is dat niets is wat het lijkt. Lijkt het bij anderen heel makkelijk te gaan? Vergis je niet, je ziet de helft vaak niet van wat ze geprobeerd voordat het echt lukte of je kent niet het hele verhaal achter het ‘succes’.

Nu nog heel hard duimen dat ik hem ga winnen!

Wil jij GROEIEN met jouw online business?

Ben jij DIE ondernemer die ZELF graag de touwtjes in handen heeft?
Kan jouw WEBSITE wel wat AANDACHT gebruiken?

Doe nu de meest complete training voor jouw online business en wordt zelf Online Business Expert.

Als Online Business Expert weet je aan welke knoppen je moet draaien om jouw website succesvoller te maken. Je krijgt gegarandeerd meer bezoekers/meer omzet/meer lol in het ondernemen!

In 12 modules neem ik je mee in de online wereld, een wereld waar ik al 15 jaar ondernemer ben. Ik ken alle ins en outs om van jouw website een succes te maken en deel dit graag met je. Kom je er even niet uit, dan help ik je graag. Want mijn support krijg je er 24/7 bij!