fbpx
Selecteer een pagina

Tools zijn onmisbaar als je (online) onderneemt. Tools zijn handige programma’s/websites/plug-in’s die jouw helpen bij het runnen van je online business. Ik heb mijn favoriete 7 tools voor je op een rijtje gezet en hoop dat je er iets aan hebt!

WordPress
Die website moet ergens mee gemaakt worden en WordPress vind ik daar het meest geschikt voor! Ik heb al eerder in een artikel uitgelegd wat de voor- en nadelen zijn van WordPress, dus dat ga ik hier niet meer doen. Maar ik gebruik WordPress dus voor het bouwen van websites en daarnaast heb ik een aantal plug-ins waar ik niet meer zonder kan:

Divi Theme voor de lay-out
WooCommerce voor het verkopen
SiteKit Google o.a. voor het meten van de statistieken
Learndash voor de online trainingen
Mollie voor de betalingen
Yoast voor de verbetering van de teksten voor zoekmachineoptimalisatie

Canva
In Canva kun je ontwerpen wat je maar wilt zonder daarvoor een professioneel programma aan te hoeven schaffen zoals Photoshop. Ik heb wel de Pro versie zodat ik ook mijn merkmateriaal kan bewaren en makkelijk dingen kan delen met het team. Maar er is ook een gratis versie waar je op zich prima mee uit de voeten kunt. Met Canva kan je allerlei marketinguitingen in elkaar te zetten. Van posters en flyers tot social media posts. Je kunt er zelfs je eigen logo en huisstijl mee ontwerpen.

MailBlue
Wil je aan de slag met het verzamelen van mailadressen en emailfunnels dan kan je eigenlijk niet zonder een mailprogramma. Voor Reisgraag hebben we al jaren MailChimp en dat werkt ook prima. Maar voor Online Business Factory gebruik ik MailBlue. Dit is de Nederlandse partner van ActiveCampaign. Dat heb ik vooral gedaan om in het Nederlands hulp te krijgen bij het bouwen van funnels.

Instagram
Ik vind dit ook een tool ondanks dat het natuurlijk een social media kanaal is. Voor mij is Instagram de tool die zorgt voor zichtbaarheid. Maar ook om het gesprek aan te gaan met potentiële klanten of gewoon hele leuke andere ondernemers!

Vimeo
Als jij iets wilt doen met video dan kan Vimeo niet ontbreken. Ik gebruik dit in mijn trainingen liever dan Youtube omdat alleen mijn video wordt afgespeeld. En niet, zoals bij Youtube, dat er na mijn film een andere filmpje gaat spelen. Zo is de cursist snel afgeleid en heeft hij/zij niet meer de aandacht voor de content van de training.

Microsoft Teams
Super handige tool als je met een team werkt die elkaar niet iedere dag ziet en als je zoals ik, thuis met een laptop werkt en op een kantoor een pc. Nu sla ik documenten op in Teams en kan ik op beide werkplekken bij die document. Hetzelfde geldt voor dingen die voor het hele team handig zijn om te lezen of te bewaren. Die slaan we in Teams op.

123rf.com
Stockfoto’s zijn onmisbaar als je veel content maakt. Je kunt immers niet overal zelf foto’s van maken. Ik heb al heel lang een account bij 123rf maar er zijn heel veel websites die goede stockfoto’s aanleveren. Wissel het uiteraard wel af met eigen foto’s want die werken nog steeds het beste!

Wil jij GROEIEN met jouw online business?

Ben jij DIE ondernemer die ZELF graag de touwtjes in handen heeft?
Kan jouw WEBSITE wel wat AANDACHT gebruiken?

Doe nu de meest complete training voor jouw online business en wordt zelf Online Business Expert.

Als Online Business Expert weet je aan welke knoppen je moet draaien om jouw website succesvoller te maken. Je krijgt gegarandeerd meer bezoekers/meer omzet/meer lol in het ondernemen!

In 12 modules neem ik je mee in de online wereld, een wereld waar ik al 15 jaar ondernemer ben. Ik ken alle ins en outs om van jouw website een succes te maken en deel dit graag met je. Kom je er even niet uit, dan help ik je graag. Want mijn support krijg je er 24/7 bij!