fbpx
Selecteer een pagina

Clubhouse is een van de nieuwste kanalen op het gebied van social media. Het is feitelijk een app, die alleen maar werkt met audio en dus niets visueels. De app werd opgericht in 2020 en is op dit moment nog steeds in de bèta-fase beschikbaar. De ontwikkelaars hadden namelijk het idee om de app in stilte te ontwikkelen totdat deze helemaal voldeed aan de gewenste kwaliteit. Echter werd de app al snel omarmt door de eerste gebruikers.

Maar wat kun je precies met de app? Je neemt deel aan verschillende groepen, die ook wel kamers worden genoemd. In deze groepen praat je over allerlei verschillende onderwerpen. Zie je een onderwerp dat jou aanspreekt of uit jouw vakgebied? Dan kun je hieraan deelnemen en je mengen in het gesprek. Zodra je de kamer binnenkomt hoor je gelijk het gesprek dat gaande is. Alles is live namelijk. Wil je praten in de groep dan steek je je hand op door middel van de knop rechts onderin. De moderator van het gesprek dient je dan toegang te geven om te spreken. Het kan zijn dat er nog mensen voor jou zijn die mogen spreken. Wil je zelf een kamer of een gesprek starten dan is dit ook mogelijk. Je bent dan de moderator en kunt mensen toevoegen en verwijderen, zodat de kwaliteit van de groep gewaarborgd blijft. Je kunt dit ook samen doen met bijvoorbeeld collega-ondernemers. Mogelijkheden genoeg.

Je kunt alleen deelnemen aan Clubhouse door een uitnodiging te ontvangen van iemand die bijvoorbeeld al toegang heeft. Ook is het alleen beschikbaar op iPhone op het moment. Een ander nadeel vind ik dat de content live is, waardoor de content die je produceert geen positief voordeel heeft voor Google of dergelijke. Het voordeel is dan wel weer dat je alleen hoeft deel te nemen met jouw stem, in tegenstelling tot andere social media apps waarbij je altijd moet typen om jouw verhaal over te brengen. Hierdoor kan je de app bijvoorbeeld gebruiken tijdens het sporten of op weg naar je werk in de auto. Als ondernemer kan het een interessant medium zijn om jouw kennis te delen met anderen, maar ook om meer kennis op te doen. Ook is het een manier om jouw netwerk uit te breiden.

Mijn account is @obf-vanessa, zullen we elkaar volgen? Heb je nog geen account op Clubhouse maar wel op Instagram? Ook dan kunnen we elkaar volgen: Online Business Factory