fbpx
Selecteer een pagina

Google heeft een nieuwe future die ik echt enorm leuk vind. En waar ik hoge verwachtingen van heb! Sowieso ben ik fan van Google en gebruik vrijwel alle mogelijkheden die zij hebben zoals Analytics, Ads etc. En ik probeer mijn teksten altijd te optimaliseren zodat ze goed scoren in de zoekresultaten. Ik ben van mening dat jouw eigen website het uitgangspunt moet zijn voor een succesvolle online business. En op jouw website kun je nu op een nieuwe manier content weergeven met Google Web Stories. Een functie waarmee je jouw verhaal visueel kunt weergeven.

Google Web Stories is een soort slideshow van tikbare content, die je kent van social media. Het zijn losse foto’s, video’s en/of teksten die samen een verhaal vormen, maar dan op een webpagina. In tegenstelling tot verhalen op Instagram en Snapchat verdwijnen deze verhalen niet na verloop van tijd.

De verwachting is zelfs dat je met Google Web Stories weleens bovenaan in de zoekresultaten terecht kunt komen! En dat niet alleen want ook in Google Images, Discover en de Google App worden jouw stories zichtbaar. Zo gaan ze op de lange termijn veel verkeer te trekken. Heb je een WordPress-site dan is er een gratis plug-in te downloaden om deze stories te maken. Ik heb het al uitgeprobeerd en het werkt vrij simpel. Heb je geen WordPress-site, vraag dan aan jouw webbouwer om Google Web Stories te integreren.

Waarom zou jij met Google Web Stories aan de slag gaan?
Zoals ik hierboven al noemde zijn mijn verachtingen qua zoekmachineresultaten enorm hoog. Het past helemaal in de moderne manier van content delen en visuele storytelling. De verhalen op je website worden interactief doordat je moet klikken, luisteren en kijken. Hierdoor blijft je boodschap beter hangen bij de gebruiker. Creatief gezien kun je er helemaal je ei in kwijt. Je kunt foto’s, audio, teksten, gifjes en video gebruiken in de stories. Maar let wel op dat het voor de gebruiker geen kermis wordt :). 

Je kunt met de plug-in in WordPress de stories maken maar ook in een programma zoals Canva en dan de plaatsjes uploaden. Zoek uit wat jij fijner vindt.

Check mijn eerste Web Story

Wil jij GROEIEN met jouw online business?

Ben jij DIE ondernemer die ZELF graag de touwtjes in handen heeft?
Kan jouw WEBSITE wel wat AANDACHT gebruiken?

Doe nu de meest complete training voor jouw online business en wordt zelf Online Business Expert.

Als Online Business Expert weet je aan welke knoppen je moet draaien om jouw website succesvoller te maken. Je krijgt gegarandeerd meer bezoekers/meer omzet/meer lol in het ondernemen!

In 12 modules neem ik je mee in de online wereld, een wereld waar ik al 15 jaar ondernemer ben. Ik ken alle ins en outs om van jouw website een succes te maken en deel dit graag met je. Kom je er even niet uit, dan help ik je graag. Want mijn support krijg je er 24/7 bij!