fbpx
Selecteer een pagina

Het jaar 2020 is voorbij, wat een uitdagend jaar is het geweest voor velen. Ondernemers die hun business moesten redden, mensen die afscheid hebben moeten nemen van geliefden en dat alleen door die bizarre corona-pandemie. Voor mij is 2020 echt een bizar jaar geweest, een jaar van onrust en stress maar ook van vernieuwing en beseffen dat mijn leven toch aardig op orde is met mijn lieve gezin en fijne huis. Het was ook een jaar waarin we weinig dingen buitenshuis konden doen en ik mijn hobby boeken lezen weer heb opgepakt. In totaal heb ik 54 boeken gelezen, van romans tot thrillers maar ook boeken op het gebied van marketing en persoonlijke groei. De top 5 boeken die mij persoonlijk wat hebben bijgebracht deel ik graag met je!

In juli 2020 heb ik al een andere top 5 boeken gedeeld.

Het is een willekeurige volgorde, er is niet 1 boek wat er uitspringt. Wel zijn het allemaal boeken die ik interessant vond en heb uitgelezen.

Oeds-Jan Postma – Miljonair met een gewone baan
Een boek over financiële onafhankelijkheid, geschreven door een econoom. Klinkt in eerste instantie als een saai boek, maar niets in minder waar. Leest fijn weg en je krijg ondertussen aardige levenslessen. Goede tips om te besparen op je maandelijkse kosten maar ook hoe je het geld voor je kan laten werken. Aanrader als je bijvoorbeeld wilt starten met beleggen want daar legt hij veel over uit maar ook als je praktische tips en inzichten zoekt om geld te besparen.

Yasmin Boland – Leven met de maan
De maancyclus is iets wat mij al een tijdje intrigeert en ik wilde me er meer in verdiepen. Dit boek gaat over hoe je in harmonie komt met de maan en hoe je je leven aanpast aan de maanfasen. Ook krijg je tips om te manifesteren bij nieuwemaan en hoe je je leven kunt plannen bij volle maan. Om het ook echt toe te passen in mijn leven moet ik het nog een keer lezen, het is wat veel informatie. Maar om je als leek te verdiepen in de maancyclus is het een interessant boek.

Albert Sonneveld – Ontdek je passie
Albert Sonneveld volg ik via de podcast: De psychologie van succes en via mijn Kobo Plus abonnement kon ik zijn boek lezen. Het gaat over het vinden van je passie, van datgene waar jouw innerlijke vuur van gaat branden. Hij geeft in zijn boek duidelijk aan dat gelukkig zijn een keuze is. Je hebt invloed op jouw gedachten en de keuzes die je daarover maakt. Hij geeft o.a. 7 tips voor meer geluk in je leven.

Michael Pilarczyk – Think and grow rich
In de top 5 van juli stond deze er ook al op. Ondanks dat ik die wel heb uitgelezen vond ik het wat moeilijk doorheen komen. Toen kwam eind 2020 de boekenclub van Michael Pilarzyck met dit boek dus heb hem gelijk besteld. Wat een verademing, wat leest dit boek fijn weg. Als je aan de slag wilt het jouw mindset, met het stellen van doelen en dromen en deze ook halen. Dan is dit boek echt een aanrader.

Kelly Weekers – Happy Life 365
Het boek begint met de quote: “Geluk is kunnen focussen op wat echt belangrijk voor je is en het makkelijk los kunnen laten van al het andere”. Wat is het toch eigenlijk simpel om een gelukkig leven te leiden. Dit boek geeft je inzichten om jouw denkwijze te veranderen en meer happy in het leven te staan. Je gaat bewust kijken naar de gedachten die je hebt. Net als Albert geeft ook Kelly in haar boek aan dat gelukkig zijn een keuze is. En dat is een filosofie waar ik helemaal achter sta.