fbpx
Selecteer een pagina

In je webshop verkoop je producten, dit kunnen producten zijn die je zelf hebt gemaakt of die je hebt ingekocht. Voor dat laatste kan je contact leggen met de fabrikant maar tegenwoordig heb je ook online groothandels zoals Orderchamp, Ankerstore en BigBuy. Aangezien meer en meer inkopen online gebeurt is het logisch dat deze online groothandels uit de grond stampen. De hele coronacrisis heeft dit proces ook nog eens enorm versneld. Maar waarom zou je inkopen op Orderchamp of andere grote online groothandels?

Voordelen van online groothandels
– Het grootste voordeel van een online groothandel is dat je veel keuze hebt aan producten omdat er meerdere retailers zijn aangesloten en zij allemaal met hun aanbod te vinden zijn.
– Naast veel keuze scheelt het ook veel tijd om in te kopen bij een online groothandel. Als je zelf fysiek naar deze groothandels toe moet ben je veel tijd kwijt met het reizen. Nu kan je gewoon achter je laptop blijven zitten.
– Je zou denken dat je voor een hoog bedrag moet inkopen bij de online groothandels maar bij Ankerstore is het minimum bedrag €100,- en vanaf €300,- wordt het gratis geleverd.

Nadelen van online groothandels
– Het grootste voordeel van een online groothandel kan ook een nadeel zijn omdat je wellicht door de bomen het bos niet ziet omdat er zoveel aanbod is. Om vraag en aanbod te sturen maakt o.a. Orderchamp gebruik van algoritmes. Op basis van het koopgedrag krijg je suggesties die matchen met het assortiment dat je al hebt.
– Je kunt de producten niet voelen en dat kan voor webshops met bijvoorbeeld dekens, tassen en handdoeken etc. een nadeel zijn. Als jij een product graag fysiek wilt zien en voelen dan kan dat niet.

Orderchamp
Orderchamp is van Nederlandse oorsprong en opgericht in 2019 door oud-medewerkers van SEOshop. Deze online groothandel richt zich op merken met een beleving en een verhaal. Er zijn voornamelijk zelfstandig winkeliers, conceptstores en boetiekjes bij aangesloten in de sectoren Kitchen & Dining, Home & Living, Kids & Baby, Food & Beverage, Beauty & Gezondheid, Fashion Accessoires, Stationary en Jewelry.

Ankorstore
Ankorstore noemt zichzelf een b2b marktplaats waar en heeft als missie om de onafhankelijke retailbranche te hervormen. Webshop eigenaren kunnen inkopen bij authentieke merken en producten uit heel Europa voornamelijk in de sectoren Home & Living, Kids, Beauty, Fashion, Food & Beverage.

BigBuy
Wil je zelf geen voorraad maar via dropshipping gaan verkopen dan kan je je aansluiten bij BigBuy. BigBuy heeft zijn oorsprong in Spanje maar inmiddels zijn ze actief in heel Europa. Hun catalogus bestaat uit zo’n 80.000 producten die ze kunnen leveren, voornamelijk in de sectoren Home & Living, Sport, Gezondheid, Erotiek, Fashion, Kids, Kitchen & Dining en Computers.