fbpx

Je kunt het coronavirus zien als alleen iets slechts en in grote lijnen is dat ook wel zo. Maar ik ben positief ingesteld en probeer ook van slechte dingen iets goeds te ontdekken. En het goede aan deze bizarre tijd is dat je tijd over hebt, dus door corona meer tijd om na te denken, over wat je nou echt wilt met je leven. Wat je wilt gaan doen en hoe je wilt gaan leven.

Wat doet corona met de rat-race waarin we leven?
Ik zie de periode waarin nu corona in ons land heerst als een moment waarop we verplicht moeten stoppen met de rat-race. Alleen al niet meer om 8 uur de deur uit `s ochtends scheelt enorm veel gedoe en stress. De kids hoeven niet meer naar hun sportclubjes dus je kunt een keer met z`n allen genieten van het avondeten. Ook zelf kan je niet naar de sportschool dus hoef je niet te haasten om op tijd te zijn. Vanaf half maart zijn we meer aangewezen op ons gezin, je partner en/of je huisdieren. En misschien vind jij het juist wel fijn om zoveel thuis te zijn of vind je het fijn dat je nu meer zelf je tijd in kunt delen in plaats van 9-tot-5 op kantoor zijn.

Door corona meer tijd om na te denken
Denk je er stiekem weleens aan dat je dit voor altijd wilt? ‘s Ochtends de dag beginnen met een wandeling voor je de laptop erbij pakt? Of juist om 6 uur ‘s ochtends beginnen zodat je om 2 uur van de zon kunt genieten? Kortom, doen waar jij op dat moment zin in hebt zonder verantwoording af hoeven te leggen aan jouw leidinggevenden/collega’s/werkgever. Juist door deze tijd heb je meer tijd om na te denken wat je nou echt wilt.

Start een eigen (online) business!
Dat kan als jij jouw eigen online business begint! Dan kan je de tijd indelen zoals jij het wilt en vooral doen wat jij leuk vindt. Misschien heb je wel de droom om te werken vanaf een idyllisch eiland of wil je juist meer thuis zijn, het kan allemaal. Maar je hebt wel een aantal eigenschappen nodig, want dit spel is niet voor iedereen weggelegd. Zonder doorzettingsvermogen, hard werken en regelmatig uit je comfort-zone komen, eindig jij ook bij die 60% van de starters die binnen 5 jaar weer stopt.