fbpx
Selecteer een pagina

Wist je dat het hebben van een doel in je leven een van de 9 kenmerken is voor mensen die leven in zogenaamde blue zones (regio’s waar mensen gemiddeld ouder worden dan 100 jaar). In Japan noemen ze het ‘ikigai’ en in Costa Rica ‘plan de vida’. Vrij vertaald is het de reden waarom je ’s ochtends je bed uit komt. Als je voor jezelf of voor jouw bedrijf doelen hebt gesteld wil je die doelen natuurlijk ook halen. Deze 5 tips helpen je bij het behalen van je doelen.

 1. Maak een plan
  Het stellen van doelen is de eerste stap. Nu is het tijd om daar ook een actieplan bij te bedenken. Zorg dat dit een helder plan is dat jou gaat helpen je doel ook daadwerkelijk te behalen. Deel dit plan op in kleine stappen. Zo blijf je gemotiveerder en blijft het overzichtelijk.
 2. Vier elk succes
  Het behalen van een doel is zeker een moment om te vieren. Je mag trots zijn op jezelf en door het te vieren, geef je er meer betekenis aan. En uiteindelijk zorgt dit er weer voor dat je meer zelfvertrouwen krijgt én dat je motivatie krijgt om nog verder door te gaan. Maar vier niet alleen het behalen van doelen. Vier ook de kleine stappen die je helpen bij het behalen van je uiteindelijke doel.
 3. Leer van het verleden
  Deze tip is van toepassing op alles in je leven en dus ook je doelen. Het is belangrijk om positief te blijven, maar leer ook van je fouten. En bedenk dat leren van het verleden niet alleen je fouten zijn maar ook je successen. Waarom is iets fout of juist goed gegaan?
 4. Blijf evalueren
  Het is belangrijk om tussendoor te blijven evalueren: lig je nog op schema? Werkt het zoals je in gedachten hebt? Kan je het plan of het doel bijschaven om het tot een beter succes te maken? Evalueren is niet alleen goed om aan het einde terug te kijken maar kan altijd.
 5. Splits langetermijndoelen op in kortetermijndoelen
  Het is goed om doelen te hebben op de lange termijn. Maar om deze te bereiken, kan je ze het best opdelen in doelen op de korte termijn. Deze zijn gemakkelijker te behalen en maken het overzichtelijker.

In module 1 van onze Online Business Expert training gaan we samen doelen stellen en krijg je o.a. nog 5 tips om je doelen te halen. Maar daar gaan we jouw droomdoelen ook SMART maken en een vision board maken.